AANKOOP VAN PERCEEL IN DILSEN-STOKKEM VOOR BATTERIJPARK GREEN TURTLE OFFICIEEL ROND

GIGA Storage heeft met de aankoop van een industriegrond van 12 hectare in Dilsen-Stokkem een geschikt terrein in handen voor het batterijpark Green Turtle. Voor de aankoop kon GIGA Storage Belgium rekenen op financiële steun van Belfius en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV. Op dit perceel op het industrieterrein van Rotem komt een batterijpark met een opslagcapaciteit van 600 MW; het equivalent van de energie die 330.000 gezinnen gemiddeld verbruiken.

PERCEEL OP HET INDUSTRIETERREIN VAN ROTEM

Het batterijpark Green Turtle zal gebouwd worden op een perceel van de voormalige zinkfabriek op het industrieterrein van Rotem in Dilsen-Stokkem. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 12 hectare dat naast het toekomstige hoogspanningsstation van Elia ligt. Joeri Siborgs, General Manager van GIGA Storage Belgium: “De aankoop van het perceel is een belangrijke mijlpaal voor GIGA Storage Belgium omdat het de start van ons energie-initiatief in België tastbaar maakt. Met de vergunning en het terrein in ons bezit, kunnen we onze focus nu verleggen naar de start van de bouw.” 

FINANCIËLE STEUN VAN PMV EN BELFIUS

Voor de aankoop van het perceel kon GIGA Storage Belgium rekenen op de financiële steun van Belfius en de Vlaamse Investeringsmaatschappij PMV. “Ons actief inzetten voor meer energie-efficiëntie en hernieuwbare energie, dat ligt ons bij Belfius nauw aan het hart. Deze investering ligt dan ook helemaal in lijn met deze ambitie. We zijn trots om mee de eerste stappen te zetten richting het grootste batterijpark van Europa,” aldus Dirk Gyselinck, Executive Director Wealth, Enterprises & Public van Belfius. “Met onze lening aan GIGA Storage Belgium willen wij mee bouwen aan de energietransitie en het energiesysteem van morgen, zoals we eerder met onze expertise en financiering een voortrekkersrol hebben gespeeld in de ontwikkeling van windmolenparken in onze regio.”, vertelt Tom Mortier, hoofd Energie PMV.

MEER INFORMATIE?

Op http://www.giga-storage.be/projecten vindt u steeds de laatste informatie over het project Green Turtle in Dilsen-Stokkem. Bij vragen of opmerkingen kan u ons contacteren via omwonenden@giga-storage.be. Om op de hoogte te blijven van het project kan u zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief.