Over ons

GIGA Storage Belgium is een energiebedrijf dat grootschalige energieopslagprojecten ontwikkelt en inzet binnen het Belgische energienetwerk. Wij geloven dat grootschalige energieopslag van energie uit hernieuwbare energiebronnen een antwoord biedt op het afschakelen van fossiele brandstoffen zonder de energiebevoorrading in gevaar te brengen. Wij hebben de ambitie om vóór 2030 in Europa 5 GW batterijopslag te realiseren.

“MET GIGA BATTERIJEN DE WEG VRIJMAKEN OM KOLEN- EN GASCENTRALES AF TE SCHAKELEN”

WIJ ONTWIKKELEN GROOTSCHALIGE ENERGIEOPSLAG

GIGA Storage Belgium is een energiebedrijf dat grootschalige energieopslagprojecten ontwikkelt en inzet binnen het Belgische energienetwerk. Wij geloven dat grootschalige energieopslag een antwoord biedt op het afschakelen van fossiele brandstoffen zonder de energiebevoorrading in gevaar te brengen.

GIGA STORAGE Nederland

GIGA Storage België is een zusterbedrijf van GIGA Storage Nederland. Als groep delen we kennis en ervaring op gebied van grootschalige energieopslag. Met de installatie van de GIGA Rhino batterij in 2020 en de GIGA Buffalo batterij heeft GIGA Storage Nederland de eerste stappen gezet naar de toepassing van grootschalige energieopslag in Nederland. Met de daaropvolgende projecten als GIGA Elephant maakt GIGA Storage Nederland verdere stappen in het realiseren en versnellen van de energietransitie.

 

Missie en visie

Onze missie is om fossiele energiecentrales af te schakelen door het realiseren van grootschalige energieopslag. Om dit doel te halen, hebben wij de ambitie om vóór 2030 in heel Europa 5 GW batterijopslagcapaciteit te ontwikkelen en te realiseren.

Onze visie is ‘duurzaam opgewekte energie op een slimme manier gebruiken’. Dit doen we door krachtige batterijen op strategisch voordelige plaatsen te bouwen en onze duurzame energieopslag maximaal te benutten. Zo bouwen we aan een wereld waar hernieuwbare energie toegankelijk en betrouwbaar is voor iedereen.

FAIR COBALT ALLIANCE

Door zich aan te sluiten bij de Fair Cobalt Alliance zet GIGA Storage zich in om het mijnen van kobalt menselijker en duurzamer te maken.

GIGA FOUNDATION

GIGA Storage doneert 0.5% van de jaarlijkse winst aan de GIGA Foundation.

NEEM CONTACT MET ONS OP

GIGA Storage is het energieopslagbedrijf dat grootschalige energieopslagprojecten ontwikkelt, realiseert en inzet. Wat onze oplossing zo uniek maakt, is de slimme combinatie tussen hardware en software!

HEEFT U EEN VRAAG OF OPMERKING?