BEDRIJVEN EN BEWONERS UIT DILSEN-STOKKEM ONTDEKKEN PLANNEN VOOR BATTERIJPARK GREEN TURTLE TIJDENS INFOMARKT

GIGA Storage Belgium bereidt de bouw voor van een batterijpark van 600 MW in Dilsen-Stokkem, op het industrieterrein van Rotem. De bedrijven en bewoners in de buurt van het nieuwe batterijpark konden tijdens de infomarkt op dinsdag 16 januari de plannen inkijken en in dialoog gaan met GIGA Storage. De omgevingsvergunningsaanvraag werd in december ingediend.

INKIJKEN BOUWPLANNEN

Tijdens de infomarkt konden geïnteresseerden de bouwplannen inkijken en hun vragen stellen aan experten. GIGA Storage wil het batterijpark bouwen op een perceel van de voormalige zinkfabriek op het industrieterrein van Rotem in Dilsen-Stokkem. Een andere energiespeler had in het verleden plannen om op dezelfde locatie een batterijpark te bouwen, GIGA Storage neemt deze plannen nu over. Het batterijpark zal bestaan uit 720 batterijen, 185 middenspanningstransformatoren en 5 hoogspanningstransformatoren met een vermogen van 1.500 MVA in totaal. Het batterijpark kan dagelijks de gemiddelde energieconsumptie van 330.000 huishoudens opslaan en weer aan het elektriciteitsnet toevoegen.

INFOPANELEN HERBEKIJKEN

Kon u niet aanwezig zijn op de infomarkt of wilt u de panelen nog eens bekijken?

Klik hier om de digitale versie te bekijken

MEER INFORMATIE?

Op http://www.giga-storage.be/projecten vindt u steeds de laatste informatie over het project Green Turtle in Dilsen-Stokkem. Bij vragen of opmerkingen kan u ons contacteren via omwonenden@giga-storage.be. Om op de hoogte te blijven van het project kan u zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief.