GIGA Storage opent kantoor in België en benoemt Joeri Siborgs tot General Manager van GIGA Storage Belgium

GIGA Storage kondigt de opening van GIGA Storage Belgium BV aan en benoemt Joeri Siborgs tot General Manager. Met deze stap richt GIGA Storage zich ook op grootschalige energieopslag in de Benelux. Dat maakten GIGA Storage en Joeri Siborgs op 12 januari bekend.

Met de oprichting van GIGA Storage Belgium geeft de GIGA Storage Groep concrete invulling aan haar internationale ambities. De elektriciteitsnetten en markten van de Benelux lenen zich uitstekend voor de energietransitie en de keuze voor België was dan ook zeer snel gemaakt.

“Met Joeri Siborgs kiest de GIGA Storage Groep voor expertise van het Belgische systeem met een sterke lokale verankering. Joeri is een zeer ervaren nieuwe collega met veel connecties in de Belgische energiesector.
Wij hebben nu al een serieuze pipeline in België en wij verwachten in 2023 al de eerste concrete stappen te kunnen gaan nemen om grootschalige energieopslag in België te realiseren”, aldus Ruud Nijs, CEO van GIGA Storage.

“Ik ben vereerd en enthousiast om deze nieuwe markt voor de GIGA Storage Groep aan te boren. De energietransitie is mijn obsessie en ik geloof zeer sterk in de meerwaarde van grootschalige energieopslag om 100% hernieuwbaar te bereiken. In GIGA Storage zie ik een team met visie, gedrevenheid en de capaciteit om te leveren. Ik kijk ernaar uit om van GIGA Storage Belgium een succes te maken voor alle betrokkenen.” aldus Joeri Siborgs, General Manager GIGA Storage Belgium.

OVER JOERI SIBORGS

Joeri heeft een aantal managementposities bekleed, meest recent als Head of Business Development en Deputy CEO bij re.alto Energy BV. Daarvoor was Joeri sinds 2013 actief binnen de Elia Groep en heeft daar verschillende functies in corporate strategy, innovation en maintenance bekleed. Joeri heeft een MSc in Energy Engineering & Innovation van KU Leuven in België en KTH Stockholm in Zweden.

OVER GIGA STORAGE

GIGA Storage is ontwikkelaar, investeerder en operator van grootschalige energieopslagprojecten in Europa. Onze missie is om gas- en kolencentrales versneld af te schakelen. Dit doen wij door grootschalige energieopslagprojecten te realiseren en slim aan te sturen met ons IT-platform. Door deze en toekomstige projecten kunnen meer duurzame energieprojecten worden aangesloten en worden deze ook minder vaak afgeschakeld. Daarnaast dragen we bij aan het efficiënter gebruik van het elektriciteitsnet. Wij zijn in 2018 gestart en marktleider in Nederland.

Contact: Tiffany Abati, woordvoerder, +31 6 11530639, tiffany.abati@giga-storage.com, www.giga-storage.com