GIGA STORAGE VERKRIJGT VERGUNNING VOOR BATTERIJPARK DILSEN-STOKKEM

De Stad Dilsen-Stokkem heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd voor de bouw van het batterijpark Green Turtle op het industrieterrein van Rotem. Het batterijpark zal een opslagcapaciteit hebben van 600 MW; het equivalent van de energie die 330.000 gezinnen gemiddeld verbruiken. 

In december 2023 diende GIGA Storage Belgium een aanvraag in bij Stad Dilsen-Stokkem om een omgevingsvergunning te bekomen voor de bouw van het batterijpark. Vorige week verleende de stad de vergunning. Momenteel loopt de mogelijkheid tot beroep tegen de vergunning. Na deze periode is de vergunning definitief verworven en kan GIGA Storage Belgium van start gaan met de voorbereidingen van de bouw van het batterijpark.

GIGA Storage Belgium verwacht in het voorjaar van 2025 te kunnen starten met de bouw van het batterijpark. Volgens de huidige planning is de indienstname van Green Turtle voorzien voor 2028.

MEER INFORMATIE?

Op http://www.giga-storage.be/projecten vindt u steeds de laatste informatie over het project Green Turtle in Dilsen-Stokkem. Bij vragen of opmerkingen kan u ons contacteren via omwonenden@giga-storage.be. Om op de hoogte te blijven van het project kan u zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief.