GIGA STORAGE VERSTERKT HAAR RAAD VAN ADVIES MET TWEE BELGISCHE LEDEN

Kinrooi, 26 maart 2024 – GIGA Storage, een toonaangevend bedrijf in energieopslagoplossingen, kondigt met trots de toevoeging aan van twee eminente Belgische professionals aan haar Raad van Advies. De heren Ronnie Belmans en Marc Maas zetelen vanaf heden in de Raad van Advies, onder voorzitterschap van Mel Kroon. De raad is daarmee in balans met vertegenwoordiging van twee van de thuismarkten van GIGA Storage. Deze benoemingen markeren een significante stap voorwaarts in het versterken van GIGA Storage haar positie in de Belgische markt. Onlangs maakte het bedrijf bekend om in Dilsen-Stokkem het tot nu toe grootste energieopslagproject van Europa te willen gaan bouwen.

Ronnie Belmans, emeritus-hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven, energiespecialist en voormalig voorzitter en nu erevoorzitter van de Raad van Bestuur bij netbeheerder Elia, staat bekend om zijn uitgebreide bijdrage aan de energie- en onderzoekswereld. Zijn expertise op het gebied van slimme energienetwerken en duurzame technologieën zal van onschatbare waarde zijn voor GIGA Storage. “De energietransitie is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Het is een eer om deel uit te maken van een bedrijf dat vooroploopt in het aanpakken van deze uitdaging in Europa”, zegt Belmans.

Marc Maas, een prominent figuur in de Belgische verzekerings- en ondernemingswereld, brengt een schat aan ervaring en een diepgaande kennis van bedrijfsvoering en business development mee. Met een indrukwekkende carrière die teruggaat tot 1985, heeft Maas zich bewezen als een visionaire leider en een gedreven ondernemer. “Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in te zetten voor GIGA Storage en bij te staan aan de verdere ontwikkeling van duurzame energieopslagoplossingen”, aldus Maas.

Mel Kroon, voorzitter van de Raad van Advies van GIGA Storage en voormalig CEO van TenneT, is verheugd over de nieuwe aanwinsten: “De toetreding van Marc en Ronnie tot onze Raad van Advies is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. Hun uitgebreide kennis en ervaring zullen helpen onze doelstellingen te realiseren en de transitie naar een duurzamere energievoorziening in België, maar ook in heel Europa, te versnellen.”

Ruud Nijs, CEO van GIGA Storage: “Met de vertegenwoordiging van energiedeskundigen  en ondernemers, in zowel Nederland als België, hebben wij een sterke ondersteuning die ons bijstaat met raad en daad. Met dit team zijn wij goed gepositioneerd om onze ambitie in Europa op het gebied van grootschalige energieopslag verder in te vullen.”

Over GIGA Storage

GIGA Storage realiseert grootschalige energieopslag. Er wordt geïnvesteerd in projecten voor zowel optimalisatie van de energievoorziening als netstabiliteit. GIGA Storage heeft als doel om centrale speler van energieopslag in Europa te worden, om zo duurzaam opgewekte energie volledig te kunnen benutten. Energieopslag is dé ontbrekende schakel in de overgang naar een wereld die uitsluitend gevoed wordt met hernieuwbare en schone energie.