Infomarkt batterijpark Kinrooi

Op donderdag 28 september organiseert GIGA Storage Belgium een infomarkt over de bouw van een batterijpark in Kinrooi. GIGA Storage Belgium plant de aanleg van een batterijpark van 300 MW in de Molshofstraat in Kinrooi, naast het hoogspanningsstation Van Eyck. Het batterijpark zal een sleutelrol spelen in het faciliteren van de energietransitie en de verdere uitbouw van een betrouwbaar en betaalbaar energienetwerk voor iedereen. 

België zet volop in op de energietransitie. Dit betekent enerzijds dat we afstappen van fossiele brandstoffen en overschakelen naar duurzame en hernieuwbare energie, zoals zonne- en windenergie. Nu er steeds meer energie uit deze hernieuwbare bronnen wordt opgewekt, groeit ook de nood aan voldoende opslagcapaciteit. Daarom heeft GIGA Storage Belgium plannen om een batterijpark van 300 MW te bouwen in de Molshofstraat in Kinrooi, naast het hoogspanningsstation Van Eyck.

Om de buurtbewoners te informeren over het batterijpark, organiseert GIGA Storage een infomarkt op donderdag 28 september 2023. Tijdens deze infomarkt ontdekt u via infopanelen de plannen voor het park in Kinrooi. Onze experten gevenmeer uitleg over het ontwerp, de werking en de timing van het project.

Datum: donderdag 28 september 2023

Tijd: 16.00 uur tot 20.00 uur

Locatie: GC De Stegel, Weerstersteenweg 363, Kinrooi

Schrijf je in voor de infomarkt

Kan u niet aanwezig zijn maar wil u wel meer weten over dit project? Op de  vindt u meer informatie over het project. Blijf je graag op de hoogte van het project? Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.